1. Home
  2. /
  3. Verificări la cerintele esentiale

Verificări la cerintele esentiale

grafica cap. ''avize si verificari''

Echipa CAD-ON pune la dispozitia beneficiarilor. servicii de proiectare si verificare a proiectelor. Toti proiectanții sunt obligati sa mentioneze în proiectele elaborate, cerințele pe care acestea trebuie să le îndeplinească, pentru ca apoi investitorul să poată apela la specialiștii verificatori de proiecte, atestați corespunzător. La finalizarea proiectarii se intocmesc referate de verificare conform legislatiei in vigoare. Acestea devin parte integranta a proiectelor pe care le insotesc.

 Verificarea tehnica a proiectelor de autorizare, la cerințele fundamentale prevăzute de Legea nr. 10/1995, se efectuează de către specialiști cu activitate în construcții, verificatori atestati de Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei.

Toate proiectele ce urmeaza sa intre in procedura de autorizare, au in certificatul de urbanism, de obicei la cap. “Studii de specialitate”, solicitarea numita [X] Referate de verificare.

Verificarea tehnică de calitate a proiectelor se face de către specialiști verificatori de proiecte, atestați conform legii, pentru cerințele stabilite prin lege, în funcție de categoria de importanță a construcției proiectate.

Verificatorul atestat verifica proiectele si intocmeste referate de verificare

Verificator de proiecte este un specialist în construcții, atestat într-unul sau mai multe domenii/subdomenii de construcții și specialități aferente construcțiilor, care efectuează verificarea proiectelor în ceea ce privește respectarea reglementărilor tehnice și cerințelor fundamentale aplicabile conform legii.

Verificatorul de proiecte atestat efectueaza verificări numai pentru cerințele și în specialitățile în care a fost atestat. Categoria de importanță a construcțiilor se determină în conformitate cu metodologia legala de stabilire a categoriei de importanță a construcțiilor, privind calitatea în construcții.

Interesat de verificarea tehnică a
proiectului de autorizare?

Spune-ne câteva detalii despre ceea ce îți dorești, iar noi îți vom oferi, în cel mai scurt timp, o estimare.