1. Home
  2. /
  3. Certificat energetic

Certificat energetic

Certificatul energetic

Obligativitatea detinerii unui certificat energetic a fost introdusă prin Legea 159/2013 actualizata in 2017 pentru modificarea şi completarea Legii 372/2005 privind performanţa energetică a clădirilor. Actul normativ a fost publicat în 20 mai în Monitorul Oficial şi a intrat in vigoare inca din 2013.

Dacă vindeți, închiriați, intabulați, recepționați noi construcții sau doriți să realizați renovări majore, este obligatorie certificarea energetiă a imobilului.

Incepand cu luna martie 2020 TOATE ANUNTURILE DE VANZARE SI INCHIRIERE vor mentiona obligatoriu clasa de performanta energetica, indicele de emisii si consumul total specific de energie!

Potrivit noilor reguli, proprietarul sau administratorul unei clădiri sau unităţi de clădire (apartament) va fi obligat să pună la dispoziţia potenţialului cumpărător sau chiriaş, anterior perfectării contractului, originalul sau o copie dupa certificat energetic, astfel încât acesta să ia cunoştinţă despre performanta energetica a cladirii.

Certificatul de Performanță Energetică este documentul tehnic oficial care rezultă din activitatea de certificare energetică și este astfel conceput, încât să fie un instrument de analiză eficient și transparent a performanțelor energetice reale ale clădirii analizate, în vedrea informării, sensibilizării și motivării utilizatorilor, autorităților decizionale și actorilor care acționează în piața imobiliară și în cea a construcțiilor, elaborate într-o manieră ușor de verificat și înțeles de alte persoane decât cele care au cunoștinte tehnice de specialitate.

Asigurăm servicii de certificare energetică a clădirilor, elaborăm certificatul de performanță energetică pentru apartamente și clădiri, efectuăm auditul energetic al clădirii, necesar pentru imobilul dumneavoastră. Realizăm proiecte de reabilitare termică a construcțiilor existente precum și consultanță tehnică permanentă.  

 

Certificat energetic pe cadon.ro

Auditul energetic

Auditul energetic este un raport ce poate fi relizat de specialistii CAD-ON autorizati de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Adrministratiei Publice si consta in determinarea caracteristicilor reale termotehnice si functionale al sistemului cladire – instalatii, in scopul caracterizarii din punct de vedere energetic al cladirii.

Prin audit energetic se determina din punct de vedere tehnic si economic solutiile de reabilitare si modernizare termoenergetica a cladirii, pe baza rezultatelor termice si energetice ale evaluarii initiale ale cladirii.

Auditul energetic al clădirii reprezintă o serie de activităţi specifice prin care se obţin date și elemente tehnice despre profilul consumului energetic real al unei clădiri/unităţi de clădire existente, urmate de identificarea soluțiilor de creștere a performanței energetice, de cuantificarea reducerii consumurilor energetice rezultate din soluțiile propuse, de evaluarea eficienței economice a implementării acestora prin indicatori economici și finalizate cu raportul de audit, conform legislatiei.

Performanta energetica a cladirii – reprezinta energia efectiv consumata sau estimata in utilizarea normala a cladirii, care include în principiu: încalzirea, prepararea apei calde de consum, racirea, ventilarea si iluminatul. Performanta energetica a cladirii se determina conform unei metodologii de calcul care influenteaza necesarul de energie si se exprima prin unul sau mai multi indicatori numerici care se calculeaza luandu-se în considerare izolatia termica, caracteristicile tehnice ale cladirii si instalatiilor, proiectarea si amplasarea cladirii în raport cu factorii climatici exteriori, expunerea la soare si influenta cladirilor învecinate, sursele proprii de producere a energiei si alti factori care influenteaza necesarul de energie.

Interesat de obținerea unui certificat energetic?

Spune-ne câteva detalii despre ceea ce îți dorești, iar noi îți vom oferi, în cel mai scurt timp, o estimare.